Zvicra vendos 3.5 milionë maska në ditë

0
2

Zvicra përdor rreth 3.5 milionë maska në ditë. Vlerësimet nga Zyra Federale e Shëndetit Publik tregojnë se 3.5 milionë maska përdoren dhe asgjësohen çdo ditë, 1,5 deri në 2 milionë prej tyre vijnë nga sektori i kujdesit shëndetësor.

Në një muaj, Zvicra përdor 105 milionë maska, përcjell albinfo.ch.

Maska u bë e detyrueshme në transportin publik në të gjithë vendin të hënën më 6 korrik, ndërsa disa kantone kërkonin gjithashtu maska në dyqane dhe supermarkete.

Shumica dërrmuese e maskave të përdorura në Zvicër importohen nga Kina, me rreth 70 përqind vijnë nga atje.

Pjesa tjetër bëhet kryesisht në vendet fqinje evropiane. Deri më tani, nuk ka maska zvicerane në treg.

Grupi i parë ka përfunduar disa javë më parë, por çertifikim nga organi gjerman që aprovon maska për përdorim publik, ka dështuar.

Leave a Reply