Si sot 9 Tetor!

0
1

Ngjarje:

 • 1075 – Dmitar Zvonimir u kurorëzua mbret i Kroacisë.
 • 1514 – U martuan Luisi XII i Francës dhe Mary Tudor.
 • 1558 – U themelua Mérida në Venecuelë.
 • 1582 – Për shkak të impleentimit të kalendarit Gregorian kjo ditë nuk egziston në Itali, Poloni, Portugalhttp://sq.wikipedia.org/skins-1.5/common/images/button link.pngi dhe Spanjë.
 • 1804 – U themelua qyteti Hobart, kryeqyteti i Tasmanisë.
 • 1806 – Prusia i shpall luftë Francës.
 • 1820 – Guayaquil pavarësohet nga Spanja.
 • 1824 – U ndalua robëria në Kosta Rikë.
 • 1831 – U vra Capo d’Istria.
 • 1835 – U themelua Royal College, Colombo me emrin Hillstreet Academy.
 • 1941 – Në Panama, Ricardo Adolfo de la Guardia Arango shpallet president i ri.
 • 1944 – Çlirimi i Sarandës në Shqipëri
 • 1962 – U pavarësua Uganda.
 • 1967 – U ekzekutua Ernesto Che Guevara nën akuzën: tentim për nxitje revolucion në Bolivi.
 • 2005 – Pierja e duhanit u ndalua në transportin hekurudhor në Angli.
 • 2006 – Korea Veriore e testoi armën e parë nukleare.
 • 2009 – Presidenti i Shteteve te Bashkuara të Amerikës Barck Obama në Osllo është shpallur fitues i çmimit Nobel për paqë.

Festa dhe përvjetore:

 • 1962 – Pavarësia e Ugandës
 • 1997 – Hapet Shkolla e Magjistraturës së Republikës së Shqipërisë

Leave a Reply