19.7 C
Albania
Sat, 19 June, 2021

Si sot 4 Dhjetor!

Ngjarje:

  • 1859 – U themelua Mekteb-i Mülkiye.
  • 1881 – U botua për hrë të parë gazeta Los Angeles Times.
  • 1942 – Holokausti: Në Varshavë, Zofia Kossak-Szczucka dhe Wanda Filipowicz themelojnë organizatën Żegota.
  • 1945 – Masakra serbokomunistae në fshatin Isaukë-Caravajkë të Karadakut.
  • 1951 – Mir Waiz Maulvi Muhammad Yusouf zgjedhet president i qeverisë Azad Kashmir.
  • 1952 – Mjegull e ftoht bie mbi Londër dhe përzihet me ajrin e ndotur dhe len të vdekur sëpaku 12,000 njerëz gjat javëve dhe muajve rrjedhës.
  • 1978 – Pa vrasjes së kryetarit George Moscone, Dianne Feinstein bëhet gruaj e parë kryetare e qytetit San Francisco, California, ShBA (ishte në detyrë gjer më 8 janar, 1988).
  • 1991 – U lirua gazetari amerikan Terry Anderson pas shtatë viteve zënie rob në Beirut. Ai ishte pengu i fundit dhe më gjatë i mabjturi në Lebanon.
  • 1998 – U lëshua Unity Module, moduli i dytë i Stacionit Hapësinor Ndërkombëtar.

Artikuj të ngjashëm

Lini një përgjigje

Qëndro i lidhur

11,003FansaPëlqeje
10,700NdjekësitNdiq
- Advertisement -

Artikujt e fundit