11.5 C
Tiranë
KryefaqjaArgetimSi SotSi sot 29 Nëntor!

Si sot 29 Nëntor!

Ngjare:

  • 1877 – Thomas Edison demonstron fonografin për herë të parë.
  • 1899 – U themelua klubi futbollistik spanjoll FC Barcelona.
  • 1910 – Patenta e parë për zbulimin e semaforit në Shtetet e Bashkuara iu nda zbuluesit amerikan Ernest Sirrine.
  • 1944 – Msakra në Iseukaj, Caravajkë.
  • 1944 – U çlirua Shqipëria nga Gjermania naziste.
  • 1945 – U shpall Republika Federale Popullore e Jugosllavisë.
  • 1972 – Nolan Bushnell (bashkë themelues i kompanisë Atari) paraqiti lojën Pong në Andy Capp’s Tavern ë Sunnyvale, Calif.
  • 1975 – Emri “Micro-soft” (për “microcomputer software”) për herë të parë u përdor nga Bill Gates në letren drejtuar tek Paul Allen.
  • 2005 – Partia e RE Komuniste Kroate (KPH) u themelua nëVukovar

Festa dhe përvjetore:

1944 – Dita e Çlirimit – Festë kombëtare në Shqipëri

Qëndro me ne
14,721FansaPëlqeje
10,458NdjekësitNdjek
Më të lexuarat
Të tjera

Si sot 18 Janar!

Si sot 17 Janar!

Si sot 15 Janar!

Si sot 14 Janar!

Si sot 13 Janar!