Si sot 29 Janar!

0
21
29 janar

Ngjarje:

  • 1635 – Themelohet Akademia Franceze, një nga shoqëritë letrare më të famshme në Evropë.
  • 1861 – Kansas u bë shteti i 34 i ShBA-ve.
  • 1896 – Mjeku amerikan Emil Grube u bë i pari që përdori rrezatimin për kurimin e kancerit të gjirit në klinikën e tij Rose Lee të Çikagos.
  • 1911 – U botua në Sofje gazeta e përjavshme politike, shoqërore, kulturore, letrare “Liria e Shqipërisë”.
  • 1996 – Teatri i Operës së Venedikut. “Feliks”, u shkatrrua nga zjarri për herë të dytë në historinë e tij.
  • 1999 – Kontakt-grupa thërret qeverinë serbe dhe përfaqësuesit e shqiptarëve të Kosovës që më 6 shkurt t’i fillon bisedimet në Rambuje.

Lini një përgjigje