Si sot 28 Nëntor!

0
51
28 nentor

Ngjarje:

  • 1443 – Gjergj Kastriot Skënderbeu, e ngriti flamurin kombëtar mbi kalanë e Krujës.
  • 1793 – Në Shkodër, Lezhë dhe në rrethinat e tyre nisi kryengritja kundër ushtrive osmane. Me humbje të mëdha pashai turk mundi të çante rrethimin, por në Lezhë pësoi goditje dhe humbje të reja, që e detyruan te tërhiqet për në Manastir.
  • 1912 – Ismail Qemali ngriti flamurin në Vlorë dhe shpalli pavarësinë e Shqipërisë.
  • 1997 – Paraqitja e parë publike e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.
  • 1998 – përmes referendumit mbarëpopullor u adoptua Kushtetuta e Shqipërisë.

Festa dhe përvjetore:

  • 1912 – pavarësia e Shqipërisë
  • 1821 – pavarësia e Panamasë
  • 1960 – pavarësia e Mauritanisë
  • 1975 – pavarësia e Timorit Lindor

Lini një përgjigje