Si sot 26 Qershor!

0
32

Ngjarje:

  • 1945 – Firmoset statuti i Kombeve të Bashkuara.
  • 1963 – John F. Kennedy flet fjalët e famshme “Ich bin ein Berliner” në një vizit në Berlinin Perëndimorë.
  • 1976 – Hapet CN Tower, struktura e ngrihetur e lirë nga toka më e gjatë.
  • 1979 – Muhammad Ali tërhiqet.
  • 2006 – Republika e Malit të Zi bëhet anëtari i 192 i Kombeve të Bashkuara.
  • 2006 – Zbulohet “Saturn XLV” sateliti natyror i Saturnit.
  • 2012 – Fillojnë transmetimet dy kanalet digjitale RTSH HD dhe RTSH Sport.
  • 2015 – Legalizimi i martesave homoseksuale (LGBT) ne SH.B.A
The crowd celebrates outside of the Supreme Court in Washington, Friday June 26, 2015, after the court declared that same-sex couples have a right to marry anywhere in the US. (AP Photo/Jacquelyn Martin)

Festa dhe përvjetore:

  • Dita Ndërkombëtare në Mbështetje të Viktimave të Torturës
  • Dita Botërore e Luftës kundër Drogës.

Lini një përgjigje