Si sot 26 Janar!

0
27
26 janar

Ngjarje:

  • 1950 – India shpall pavarësi.
  • 1952 – U themelua në Bruksel Këshilli i Kooperimit Doganor (sot Organizata Botërore e Doganave).
  • 1962 – Programi Ranger: Ranger 3 lëshohet për të studiuar hënën. Sonda hapsinore shmangu hënën për 34,000 km.
  • 1965 – Gjuha hindi u bë gjuha zyrtare e Indisë.
  • 1992 – Boris Yeltsin lajmëron që Rusia do të heq nga shënjestra e armëve nukleare qytetet e Shteteve të Bashkuara.
  • 2001 – Një tërmet godet në Gujarat, Indi, duke shkaktuar më shumë se 20,000 të vdekur.
  • 2006 – Kompania Western Union ndërpreu shërbimet e dërgimit të telegramëve.

Festa dhe përvjetore:

  • Australia – Festa e Australisë
  • India – Dita i republikës

Lini një përgjigje