Si sot 24 Dhjetor!

0
42
si sot

Ngjarje:

  • 1046 – Suidger Klement i II-të bëhet papë.
  • 1294 – Benedetto Caetani bëhet papë me emrin Bonifac VIII.
  • 1777 – detari anglez James Cook zbuloi ishullin Kiritimati në Oqeanin Paqësorë qendrorë.
  • 1871 – Premiera e operës Aida, Giuseppe Verdi.
  • 1924 – Shqipëria bëhet Republikë.
  • 1951 – Themelohet Libia nga kolonitë italiane Cyrenaika, Tripolitania dhe Fezzan
  • 1998 – Beteja e LLapashticës – Një ndër më të vështirat ne LLap ku u vran shumë dëshmor (Isa Havolli, Bedri Ahmeti) etj.

Lini një përgjigje