Si sot 22 Shkurt!

0
25
22 shkurt

Ngjarje:

 • 1371 – Britania e Madhe, Robert Stuart u bë mbret i Skocisë.
 • 1819 – Spanja ua shiti SHBA-ve Floridën.
 • 1855 – U themelua Pennsylvania State University.
 • 1876 – Johns Hopkins University u themelua në Baltimore, Maryland.
 • 1882 – U themelua Mbretëria e Serbisë.
 • 1952 – Nikaragua bëhet anëtare e UNESCO-së.
 • 1958 – Egjipti dhe Siria u bashkuan për të formuar Republikën e Bashkuar Arabe.
 • 1959 – Lee Petty fitoi për herë të parë garën Daytona 500.
 • 1974 – U themelua Organizata e Konferencës Islame (OIC) fillimisht e përbërë nga 37 shtete islame.
 • 1974 – Samuel Byck tentoi të e vrasë presidentin amerikan Richard Nixon.
 • 1979 – U pavarësua Santa Lucia nga Mbretëria e Bashkuar.
 • 1986 – Filloi revolucioni i popullit në Filipinë.
 • 1993 – Çekia bëhet anëtare e UNESCO-së.
 • 1994 – Aldrich Ames dhe gruaja e tijë u akuzuan nga Departamenti i Drejtësisë i Shteteve të Bahkuara për spiunim për Bashkimin Sovjetik.
 • 2002 – Udhëheqësi politik i Angolës Jonas Savimbi u vra në puç ushtarak.
 • 2008 – Peru e njohi Kosovën si shtet të pavarur.

Festa dhe përvjetore:

 • 1979 – Pavarësia e Santa Lucias

Lini një përgjigje