Si sot 21 Shkurt!

0
23
21 shkurt

Ngjarje:

 • 1272 – U themelua Mbretëria e Arbërisë.
 • 1440 – U formua Konfederata Prusiane.
 • 1842 – John Greenough fitoi patentën e parë për makinën për qepje.
 • 1848 – Karl Marx dhe Friedrich Engels botuan në Londër Manifestin Komunist.1848: Titelseite des Kommunistischen Manifests.
 • 1878 – Libri i parë me numra telefonik u paraqit në New Haven, Connecticut.
 • 1916 – Lufta e Parë Botërore: në Verdun, fillon lufta në mes gjermanëve dhe francezëve që merret si fillim i Luftës I Botërore.
 • 1936 – Demonstrata e bukës shpërtheu në Korçë, e cila në historinë tonë ka hyrë si një nga revoltat më të medha popullore.
 • 1945 – vritet Shaban Polluzhae Mehmet Gradica.
 • 1948 – U inkorporua NASCAR.
 • 1953 – Francis Crick dhe James D. Watson zbuluan strukturën e molekulave të ADN-së.
 • 1958 – Gamal Аbdel Naser është zgjedhur për kryetarë tw parë së Republikës së Bashkuar Arabe, federatës së Egjyptit dhe Sirisë.
 • 1965 – Malcolm X u vra në Audubon Ballroom në New York City nga antarët e organizatës Kombi Islam.
 • 1974 – Në Kuvendin e RSFJ është aprovuar Kushtetuta e re. Kosova shpallet Krahinë Socialiste Autonome.
 • 1975 – U burgosën ish gjenerali amerikan John N. Mitchell dhe ish puntorët e Shtëpisë së Bardhë H. R. Haldeman dhe John Ehrlichman.
 • 2008 – Estonia, Italia, Danimarka dhe Luksemburgu e njohën Kosovën si shtet i pavarur.

Lini një përgjigje