Si sot 19 Shkurt!

0
24
19 shkurt

Ngjarje:

  • 197 – Perandori Romak Septimius Severus mundi pushtuesin romak Clodius Albinus në Luftën në Lugdunum që ishte lufta më e përgjakshme mes armatave romake.
  • 1807 – Ish zëvendës presidenti amerikan Aaron Burr u arrestua në Alabama për tradhëti.
  • 1864 – Knights of Pythias u themelua në Washington DC nga Justus H. Rathbone.
  • 1878 – Fonografi u patentua nga Thomas Edison.
  • 1931 – albanologu i shquar Milan Šufflay, u bë viktimë e atentatit kriminel serb ,duke hyrë në banesën e tij në Zagreb të Kroacisë. Atë e privoi nga jeta dora vrastare e kriminelit serb, Branko Zvergel, i cili i takonte Organizatës terroriste”Mlada Jugosllavia”, {Jugosllavia e Re}.
  • 1985 – Aeroplani Iberia Airlines Boeing 727 u rrëzua në Mount Oiz në Spanjë.
  • 2008 – Australia dhe Senegali e njohën Kosovën si shtet të pavarur.
  • 2020 – Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale e Shqipërisë raporton të kishte 75’192 të infektuar nga COVID-19 në glob. Shqipëria teston gjashtë të dyshuar të cilët rezultojnë negativ.

Festa dhe përvjetore:

  • Turkmenistani – Dita e Flamurit

Lini një përgjigje