Si sot 19 Qershor!

0
23

Ngjarje:

  • 1886 – Me nismën e Shoqërisë së Stambollit u hap shkolla e parë shqipe në Korçë.
    “Më 19 Qershor 1886, “Shoqënia e Stambollit”, mundi të marrë lejen për hapjen e Shkollës shqipe në Korçë. Më pas shkolla të tilla, u hapën në Kolonjë, Pogradec, Luaras dhe Selcë. Pushtuesit u nxirrnin shumë pengesa dhe mundoheshin t’i mbyllnin, por ato vazhdonin veprimtarinë e tyre, duke u mbështetur tek populli.”
  • 2008 – Hashim Thaçi, kryeministër i Republikës së Kosovës, në cilësinë e kryeministrit për herë të parë viziton Republikën e Shqipërisë.
    Kryeministri i Qeverisë së Republikës së  Kosovës, Hashim Thaçi, u prit më datë 19 Qershor 2008 me nderime të larta shtetërore në fillim të vizitës së tij të parë zyrtare në Shqipëri, pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës.

Vdekje:

  • 1988 – Marie Logoreci, aktore shqiptare (L. 1920)

Lini një përgjigje