Si sot 19 Dhjetor!

0
44
si sot

Ngjarje:

  • 1187 – Paolo Scolari u shpall pap me emrin Clementi III.
  • 1907 – 239 minatorë humben jeten në një eksplodim në xehrorën Jacobs Creek, në Pennsylvania.
  • 1941 – Adolf Hitler e shkarkon gjeneralin Walther von Brauchitsch dhe merr komandën ushtarake.
  • 1972 – Apollo 17 kthehet në Tokë.
  • 1984 – Britania e Madhe dhe Kina nënshkruajn marrëveshjen për kthimin e Hon Kongut Kinës 1997.
  • 1996 – Suedia anëtarësohet në Schengen.

Festa dhe përvjetore:

  • 2009 – Liberalizimi i vizave për, Maqedoninë, Serbinë dhe Malin e Zi.

Lini një përgjigje