Si sot 17 Tetor!

0
5

Ngjarje:

 • 1888 – Thomas Edison patentoi fonografin optik (filmin e parë).
 • 1912 – Serbia dhe Greqia i shpallën luftë Perandorisë Osmane, duke filluar seriozisht Luftën e Parë Ballkanike.
 • 1917 – Bombardimi i parë i Gjermanisë nga britanikët gjatë LDB.
 • 1931 – Al Capone dënohet për shkak të manipulimit me taksat e të hyrave. 
 • 1933 – Albert Einstein largohet nga Gjermania naziste dhe vendoset në ShBA.
 • 1937 – Huey, Dewey dhe Louie, tre nipat gati të ngjashëm të Donald Duck paraqiten për herë të parë në strip komik në gazetë.
 • 1941 – Për herë të parë në LDB nëndetësja gjermane sulmon anijen amerikane.
 • 1968 – Tommie Smith dhe John Carlos bënë përshëndetjen me grushtin e fuqisë së zezakëve në Lojërat Olimpike Verore të vitit 1968.
 • 1973 – OPEC fillon embargon e vajit të motorëve nga një numri të shteteve perendimore duke konsideruar ndihmimin e Izraelit në luftë kundër Sirisë.
 • 1979 – Nënë Tereza fiton Çmimin Nobel.
 • 1970 – Douglas Engelbart fiton patentën për miun e parë kompjuterik.
 • 1973 – Studentët athinas protestojnë ndaj qeverise diktatoriale greke.
 • 2000 – Alberto Fujimori largohet nga zyrat si president i Perusë.
 • 2003 – Arnold Schwarzenegger inaugurohet Guverner i Kalifornisë.
 • 2006 – Emërtimi zyrtar i elementit të 111 kimik Roentgenium (Rg).
 • 2006 – Popullsia e Shteteve të Bashkuara arrin shifrën 300 milion.

Leave a Reply