Si sot 16 Tetor!

0
5

Ngjarje:

 • 1843 – William Rowan Hamilton, matematikan irlandez, zbuloi kuadrinionin.
 • 1875 – Brigham Young University u themelua në Provo, Utah.
 • 1923 – The Walt Disney Company u themelua nga Walt Disney dhe vëllai i tij, Roy Disney.
 • 1940 – U themelua Warsaw Ghetto.
 • 1951 – Kryeministri pakistanez Liaquat Ali Khan u vra në Rawalpindi.
 • 1961 – Cork Airport u hap Irlandë.
 • 1964 – Kina bën shpërthimin e parë bërthamor.
 • 1970 – Anwar Sadat zgjidhet presitent i Egjyptit.
 • 1973 – Henry Kissinger dhe Le Duc Tho fituan Çmimin Nobel.
 • 1978 – Karol Józef Wojtyła u bë Papa John Pali II.
 • 1984 – Desmond Tutu u nderua me Çmimin Nobel.
 • 1991 – U themelua Jharkhand Chhatra Yuva Morcha në Ranchi, Indi.
 • 1970 – Lufta në Vietnam: Lejtënant William Calley paraqitet në gjyq për Masakrën në My Lai.

Leave a Reply