Si sot 16 Shkurt!

0
27
16 shkurt

Ngjarje:

 • 1568 – Inkuizicioni: E gjithë popullata e Holandës u dënua me vdekje nga Kisha Katolike Romake nën akuzën për herezi.
 • 1899 – Presidenti francez Félix Faure vdes në zyrë.
 • 1899 – U themelua klubi i parë islandez, Knattspyrnufélag Reykjavíkur.
 • 1937 – Wallace H. Carothers fiton patentën për najlonin.
 • 1945 – LDB: Forcat ameriane rimorën gadishullin Bataan.
 • 1959 – Fidel Castro, bëhet kryeministër i Kubës pasi presidenti Fulgencio Batista u rrëzua nga froni më 1 janar.
 • 1961 – Programi Explorer: U lancua Explorer 9 (S-56a).
 • 1985 – U themelua levizja Hezbollahu.
 • 1999 – Shumë ambasada në Evropë u morën në duar të pengmarrësve kurdë pasi që Turqia arrestoi udhëheqësin kurd Abdullah Öcalan.

Festa dhe përvjetore:

 • Kore Veriore – ditëlindja e Kim Jong-Il
 • Lituania – dita e pavarësisë

Lini një përgjigje