Si sot 15 Tetor!

0
1

Ngjarje:

 • 1582 – Papa Gregori XIII implementon kalenadarin Gregorian. Në Itali, Poloni, Portugali dhe Spanjë, 4 tetori i këtij viti u përsoll direkt nga 15 tetori.
 • 1815 – Napoleon Bonaparta fillon egzilin e tijë në ishullin Saint Helena në Oqeanin Atlantik.
 • 1932 – Tata Airlines (më vonë u bë Air India) bëri fluturimin e parë.
 • 1940 – U lëshua filmi satirik “The Great Dictator”, luajtur nga Charlie Chaplin.
 • 1953 – Testi nuklear britanik Totem 1 u detonua në Emu Field, në Australinë Jugore.
 • 1970 – Anwar Sadat u bë president i Egjiptit
 • 1990 – Udhëheqësi i Bashkimit Sovjetik, Mikhail Gorbachev fitoi Çmimin Nobel për Paqe për angazhimin e tijë në zbutjen e tensionit të Luftës së Ftohtë.
 • 1992 – Në Rusi, Andrei Chikatilo dënohet për vrasj serike të 52 njerëzve.
 • 2003 – Kina lëshon anijën kozmike Shenzhou 5, ky është misioni i parë hapsinorë me njerëz.

Festa dhe përvjetore:

 • 1944 Çlirimi i Vlorës
 • 1944 Clirimi i Fierir

Leave a Reply