Si sot 15 Shkurt!

0
30
15 shkurt

Ngjarje:

 • 399 p.e.s. – Sokrati u dënua me vdekje.
 • 590 – Khosrau II u emëria mbret i Persisë.
 • 1637 – Ferdinandi III u bë Perandori i Shenjtë.
 • 1775 – Gian Angelo Braschi u bë Papë.
 • 1933 – Në Miami, Florida, Giuseppe Zangara atentoi të e vrasë presidentin amerikan Franklin D. Roosevelt, por në vend të tijë kaplon kryetarin e Chicagos , Illinois, Anton J. Cermak, i cili nga plaga vdes më 6 mars.
 • 1944 – LDB: Filloi beteja në Monte Cassino.
 • 1970 – U themelua Universiteti i Prishtinës.
 • 1995 – Kevin Mitnick u arrestua nga FBI dhe u dënua për hyrje në disa nga sistemet “më të siguruara” të ShBA-ve.
 • 1999 – Abdullah Öcalan u arrestua në Keni nga agjentët turq.
 • 2003 – U mbajtën protesta kundër luftës në Irak në mbi 600 qytete në mbarë botën ku morën pjesë mes 8 dhe 30 milion njerëzve, duke e bërë këtë protestën më të madhe paqësore në mbarë historinë.
 • 2005 – Portali për video YouTube, u paraqit për herë të parë në ShBA.

Lini një përgjigje