5.5 C
Tiranë
KryefaqjaArgetimSi SotSi sot 14 Janar!

Si sot 14 Janar!

Ngjarje:

 • 1501 – Martin Luther, 17, hyn në Universitetin e Erfurtit.
 • 1539 – Spanja anekson Kubën.
 • 1832 – Shkrimtari amerikan Edgar Allan Poe shkroi tregimin e tijë të parë të shkurtër “Metzengerstein”.
 • 1858 – Napoleon Bonaparta i ik një tentimi për vrasje.
 • 1913 – Lufta e Parë Ballkanike: Greqia mundi turqit në Bizani.
 • 1943 – LDB: Franklin D. Roosevelt dhe Winston Churchill filluan Konferencën e Kazablankës për të diskutuar strategjinë dhe për të studjuar fazën e ardhshme të luftës.
 • 1953 – Josip Broz Tito u zgjodh president i Jugosllavisë.
 • 1954 – Hudson Motor Car Company u bashkua me Nash-Kelvinator Corporation dhe formuan American Motors Corporation.
 • 1975 – Lesley Whittle u kidnapua nga Donald Neilson, i njohur si “the Black Panther” (shqip: Panteri i Zi).
 • 1994 – Presidenti amerikan Bill Clinton dhe ai rus Boris Yeltsin nënshkruan Marrëveshjen e Kremlinit.
 • 2012 – Qeveria shqiptare prezantot zyrtarisht logon për 100 vjetorin e pavarsisë. Logoja është e ralziuar nga Zeni Ballazhi.
Qëndro me ne
14,722FansaPëlqeje
10,458NdjekësitNdjek
Më të lexuarat
Të tjera

Si sot 21 Janar!

Si sot 20 Janar!

Si sot 19 Janar!

Si sot 18 Janar!

Si sot 17 Janar!