Si sot 13 Shkurt!

0
25
13 shkurt

Ngjarje:

 • 1542 – Catherine Howard, gruaja e pestë e mbretit Henry VIII i Anglisë, u ekzekutua për mardhënie jashtë martesore.
 • 1633 – Galileo Galilei arrin në Romë për gjykimin e tijë para Inkuizicionit.
 • 1880 – Thomas Edison observoi efektin Edison.
 • 1920 – U themelua Negro National League.
 • 1939 – Filloi Lufta e Dytë Botërore.
 • 1945 – LDB: Ushtria sovjetike pushtoi Budapestin.
 • 1960 – Franca teston bombën e sajë të parë atomike.
 • 1974 – Aleksandr Solzhenitsyn, fitues i Çmimit Nobel në vitin 1970 u largua në ekzil nga Bashkimi Sovjetik.
 • 1975 – Flakron zjarri në World Trade Center në New York City, New York.
 • 2000 – Stripi komik origjinal “Peanuts” paraqitet për herë të fundit në gazetë një ditë pas vdekjes së Charles M. Schulz.
 • 2001 – Dridhet toka në El Salvador me intenzitet 6.6 ballë Rihteri dhe len të vdekur sëpaku 400 persona.

Lini një përgjigje