Si sot 13 qershor!

0
46

1956 Real Madrid mundi Rennes 4-3 në Paris dhe fitoj kupën e parë Evropiane të Kampionëve.

1381 Watt Tyler drejton Kryengritjen e fshatarëve në Angli, duke kërkuar më pak taksa nga Mbreti Richard II. Kjo është kryengritja e parë popullore në historinë angleze.

1831 Lindi James Clark Maxwell, fizikani britanik, i cili në 1873 formuloi ligjet themelore të elektromagnetizmit.

Lini një përgjigje