Si sot 12 Dhjetor!

0
28
si sot

Ngjarje:

  • 1870 – Joseph H. Rainey nga Karolina Jugore u bë kongresmeni i parë i zi në Shtetet e Bashkuara.
  • 1911 – Delhi e zëvendëson Kalkutën si kryeqytet i Indisë.
  • 1917 – Në Nebraska, Edward J. Flanagan themeloi Qytetin e Djemve si fshat farmerësh për djemë.
  • 1941 – LDB: Britania e Madhe i shpalli luftë Bullgarisë. Hungaria dhe Rumania i shpallën luftë ShBA-ve. India i shpalli luftë Japonisë.
  • 1963 – Kenia pavarësohet nga Mbretëria e Bashkuar.
  • 1979 – Rodezia pavarësohet nga Zimbabve.
  • 1982 – Rreth 30,000 gra u kapën për duar për në protestë duke formuar zinxhirin njerëzorë të gjatë 14.5 km.
  • 1990 – Themelohet Partia Demokratike e Shqipërisë, partia e parë opozitare në sistemin pluralist. Kryetar i saj zgjidhet Sali Berisha.
  • 1991 – Federata Ruse pavarësohet nga Bashkimi Sovjetik.

Lini një përgjigje