Si sot 10 Nëntor!

0
15

Ngjarje:

 • 1444 – Beteja e Varnës, në Detin e Zi,Sulltan Murati II mund kryqëzorët.
 • 1619 – René Descartes i sheh ëndrrat që e inspirojnë për të shkruar veprën Meditations on First Philosophy.
 • 1793 – Franca i jep fund detyrimit të adhurimit të Zotit.
 • 1924 – U vra Dion O’Banion, udhëheqësi i bandës “North Side Gang”.
 • 1918 – Polonia shpall pavarësinë.
 • 1928 – Michinomiya Hirohito u kurorëzua perandori i 124 i Japonisëo, Perandor Showa.
 • 1950 – Diktatori spanjoll Franco i jep fund luftës në Gjibraltar.
 • 1958 – Hope Diamond iu dhurua institutit Smithsonian Institution nga Harry Winston.
 • 1970 – Filloi prova lunare sovjetike Lunokhod 1.
 • 1970 – Muri i madh kinez hapet për turistët.
 • 1997 – WorldCom dhe MCI Communications njoftuan bashkim në vlerë 37 miliardë dollarë amerikan, bashkimi më madhë në historinë e ShBA-ve në atë kohë.
 • 2006 – Parlamentari i Sri Lankës, Nadarajah Raviraj u vra në Kolombo.

Leave a Reply