Si sot 1 Korrik!

0
32

1 korriku është dita e 182-të e kalendarit gregorian (dita e 183-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 183 ditë.

Ngjarje:

  • 1991 – Stjepan Mesiç, pas një muaji vonesë u zgjodh kryetar kryesisë së Jugosllavisë.
  • 1997 – Pas 99 vite sundimi nga Britania e Madhe, Hong Kongu i është kthyer Kinës.

Festa dhe përvjetore:

  • Dita ndërkombëtare e humorit
International Joke Day, July 1

Lini një përgjigje