9 C
Albania
Wed, 14 April, 2021

“Si mund të jem më i qetë? Si mund ta eliminoj ankthin, negativitetin, fajin?”

“Si mund të jem më i qetë? Si mund ta eliminoj ankthin, negativitetin, fajin?”… janë pyetje të shpeshta drejtuar specialistit të shëndetit mendor.

Në një nivel konkret, shumë gjëra mund të nisen për t’u bërë më mirë: kujdesi, vëmendja dhe respekti për veten duhet të kultivohen siç nuk kemi bërë më parë dhe ato do të na bëjnë të ndihemi më mirë.

Por meqenëse kemi të bëjmë me situata të brendshme, ankthe emocionale, shqetësime ekzistenciale, ato duhet të përballen me të njëjtin instrument nga i cili janë të përbërë: energjia.

Prandaj kemi nevojë për një përfshirje të pjesës sonë shpirtërore, energjike, kemi nevojë për një mënjanim të mendjes që dëshiron gjithçka dhe menjëherë, që ka nevojë për teknika sikur të ishte një shfaqje. Këtu nuk bëhet fjalë për një performancë të bërë, por për një qenie. Dhe për të qenë, ne duhet të hapim portalin e dashurisë që është brenda nesh.

Dashuria është një dimension jashtë mendjes, një lloj parajse lumturie, ku mbretëron paqja dhe gëzimi i pabesueshëm dhe të cilës mund t’i qasemi me një gjendje të ndërgjegjes të ndryshme nga e zakonshmja.

Le të ndihmohemi nga përulësia për të hapur këtë portal: përulësia do të na bëjë të mos flasim më mirë, do të na bëjë të ndalojmë së pari veten me sy kritik, të gjykojmë gjithçka dhe do të na bëjë të pranojmë atë që është, sepse duhet të jetë kështu.

Në këtë gjendje të re të ndërgjegjes, ne luftojmë forcat negative, zhvlerësimin, frikën, arrogancën dhe kapim mjetet e duhura brenda nesh për të kryer detyrën tonë të dashurisë.

Sapo portali të jetë hapur dhe të hyrë në dimensionin e dashurisë, do të ngarkohemi me atë energji që do të na shërbejë për të përballuar jetën e përditshme dhe mbi të gjitha për të jetuar me ne në paqe dhe harmoni.

Burimi: Revista “Psikologjia” & Metodo StudiAmo – D.ssa Lucia Goldoni

Artikuj të ngjashëm

Lini një përgjigje

Qëndro i lidhur

10,984FansaPëlqeje
10,700NdjekësitNdiq
- Advertisement -

Artikujt e fundit