Qershia/Ja vetitë dhe vlerat e saj që nuk i dinit

0

“Do të doja të bëja me ty atë që pranvera bën me qershitë”
-Pablo Neruda-

Kush jeton në fshat, natyrisht ka marrë pjesë në spektaklin e vetëm të lulëzimit të menjëhershëm të qershive nën fladin e lehtë të ditëve të para të pranverës. Pema e qershisë, prej shekujsh është përdorur në mjekësinë natyrore. Kamomili me bishtaja qershie ka veti diuretike. Frutat, shumë të shijshme janë freskuese. Nëse ushqehemi për dy ditë rresht vetëm me qershi, arrijmë të ndalojmë akumulimin hidrik, nxitet urinimi, e si rrjedhojë pastrohemi dhe përmirësohet gjendja e përgjithshme. 

Pjesët e përdorshme:
Bishtakët dhe frutat 

Këshillohet për:
Kollë, diabet, artrit, reumatizëm dhe artrozë. 

Përdorimi:
Fruta të freskëta, valim bishtash.

Leave a Reply