Përplasja Ibra-Lukaku/ Gjiganti suedez mund t’a pësojë rëndë. Ja çfarë rrezikon

0
29
Gjykatësit Sportiv

Çfarë rrezikojnë Zlatan Ibrahimoviç dhe Romelu Lukaku? Kjo është pyetja që të gjithë tifozët e Milanit dhe Interit, i bëjnë vetes në prag të vendimit të Gjykatësit Sportiv , i cili do të duhet të japë një përgjigje në lidhje me atë që ndodhi të martën në mbrëmje në “Giuseppe Meazza”.

Deri më tani e sigurt është skualifikimi për një ndeshje, pasi Ibrahimoviç mori karton të kuq, ndërsa Lukaku plotësoi numrin e kartonave të verdhë, duke mos luajtur në gjysmëfinalen e parë ndaj Juventusit.

Vendimi i Gjykatësit Sportiv do të bazohet në atë që është shkruar nga gjyqtari Paolo Valeri në protokollin e tij. Dhe që nga thashethemet e para, arbitri në lidhje me atë që ndodhi gjatë Derbit nuk duket se i’u referua frazave raciste, por vetëm ‘keqkuptime të ndërsjella”.

Sidoqoftë, do të jetë e nevojshme të kuptohet nëse dhe si do të ndërhyjë Prokurori Federal. Dhe kjo e fundit mund të përkeqësojë dy pozicionet, por mbi të gjitha atë të suedezit. Në fakt, bazuar në raportet e inspektorëve të pranishëm në “San Siro”, Prokurori mund të hapë një hetim.

Jo vetëm kaq, nëse raportet e inspektorëve janë të ngjashme me ato të arbitrit të ndeshjes, prandaj pa ndonjë referencë të drejtpërdrejtë në pyetjen dhe përgjigjen midis dy lojtarëve, Prokurori mund të hapë një hetim duke mbledhur pamjet televizive dhe audiot që dolën në orët pas Derbit të Milanos, ku duket pjesa më e madhe e shkëmbimit dialektik midis dy lojtarëve.

Dhe nëse në fjalinë e Lukakut ka patur kuptim për një përballje fizike dhe fjalët e Ibras ka fjalor racist duke e ofenduar nga feja, kjo është arsyeja nëse Prokuroria Federale do të hapë një hetim dhe duke interpretuar këtë fjali të drejtuar nga Ibrahimoviç kundër Lukakut si një racist, ajo që tha Ibrahimoviç mund të binte në nenin 28 të kodit të Disiplinës Sportive, i cili parashikon dënime shumë të ashpra.

Kështu thotë artikulli numër 28 i Drejtësisë Sportive:

Neni 28 – Sjellja diskriminuese.

1. Sjellja diskriminuese përbën çdo sjellje që, drejtpërdrejt ose indirekt, përfshin ofendim, denigrim ose fyerje për arsye race, ngjyre, feje, gjuhe, seksi, kombësie, madje origjine etnike, gjendje personale ose shoqërore ose përbën propagandë ideologjike të ndaluar me ligj sidoqoftë duke vlerësuar sjelljen diskriminuese.

2. Lojtari që kryen një shkelje të përmendur në paragrafin 1 dënohet me skualifikim për të paktën dhjetë ndeshje ose, në rastet më të rënda, me një skualifikim të përkohshëm dhe me sanksionin e parashikuar nga rreshti 9, i paragrafit 1, germa (g) si dhe, për sektorin profesional, me një gjobë nga 10,000,00 € në 20,000,00 €.

Në fund të fundit, është Zlatan Ibrahimoviç është ai që rrezikon më shumë, pasi ende nuk ka siguri në fjalitë e shprehura nga Romelu Lukaku, veçanërisht në tunel. Vendimi i Gjykatësit Sportiv do të merret nesër.

Burimi: PANORAMASPORT.AL

Lini një përgjigje