11.5 C
Tiranë
HomeEkonomiNë zyrë apo në shtëpi? Studimi: Puna nga shtëpia rrit produktivitetin

Në zyrë apo në shtëpi? Studimi: Puna nga shtëpia rrit produktivitetin

Ndonëse duket e “çuditshme” puna nga shtëpia, pasi punonjësit janë pak më pak optimistë për praktikën, me vetëm 15% besojnë se prodhon një standard më të lartë të punës.

TIRANË– Gjithnjë e më shumë qytetarë nëpër botë sot po punojnë nga shtëpia si shkak i koronavirusit. Por në këtë situatë të vështirë ngrihet pyetja sesa prduktive dhe e suksesshme është puna nga shtëpia.

Megjithatë nga një hulumtim i “YouGov Omnibus” ka rezultuar se një e pesta (20%) e menaxherëve të HR besojnë se stafi punon në një standard pak më të lartë në shtëpi sesa ata në zyrë, dhe një 7% më tej besojnë se punojnë në një standard “shumë më të lartë”.

Ndonëse duket e “çuditshme” puna nga shtëpia, pasi punonjësit janë pak më pak optimistë për praktikën, me vetëm 15% besojnë se prodhon një standard më të lartë të punës.

Sidoqoftë, pothuajse gjysma e të dy grupeve (49% e vendimmarrësve të HR dhe 45% e të punësuarve) mendojnë se nuk ka aspak efekt në prodhim.

Në fakt, vetëm 27% e vendimmarrësve të burimeve njerëzore mendojnë se punonjësit që punojnë nga shtëpia prodhojnë një standard më të lartë pune sesa në zyrë. Një e pesta e të dy grupeve (20%) mendojnë se standardi i punës së prodhuar është më i ulët, me 3% standarde të klasës së punës në shtëpi si “shumë më të ulët” sesa në zyrë.

Shumica e bizneseve inkurajojnë punën nga shtëpia në fakt, 7 në 10 biznese (70%) e bëjnë këtë, në krahasim me vetëm 27% që dekurajojnë atë në mënyrë aktive.

Qëndro me ne
14,000FansLike
10,563FollowersFollow
Më të lexuarat
Të tjera

Lini një koment