Me ikjen e festave lehtësohen edhe masat anti-Covid/ Ja kur zhvendoset ora policore

0
53
ora policore

Prej sot, kufizimi në lëvizje zhvendoset sërish në orën 22:00 të mbrëmjes. E njëjta gjë ndodh edhe me baret dhe restorantet, për të cilat kufizimi i aktivitetit rikthehet po ashtu në orën 22:00.

Në fund të dhjetorit, Ministria e Shëndetësisë vendosi ashpërsimin e masave për shkak të festave. Kështu, për një periudhë 10-ditore, orët policore u zhvendosën në 20:30. Në vendimin e marrë, Komiteti Teknik i Ekspertëve argumentonte se ky kufizim do të zgjaste deri në datën 4 janar, më pas do të qëndronin në fuqi masat e ndërmarra në fillim të muajit. “Duke qenë se kemi hyrë në një periudhë të festave, bazuar në vlerësimin e riskut që sjellin grumbullimet dhe shtimi i kontakteve, pas kësaj analize të situatës kemi marrë disa vendime.

Kemi vendosur: Kufizimin e lëvizjes së popullatës nga ora 20:30 deri në orën 06:00 të mëngjesit, duke filluar nga data 24 dhjetor deri në datën 4 janar. Po ashtu, kemi marrë vendim: kufizimin e aktivitetit të bareve dhe restoranteve, fast food, lokale, që ofrojnë shërbim për klientët nga ora 20:30 deri në orën 06:00, duke filluar nga data 24 dhjetor deri në datën 4 janar, duke përjashtuar shërbimin në banesë, pra, atë delivery”, tha Manastirliu në daljen e saj për mediat pas vendimit të marrë.

Por prej sot, orët policore apo kufizimi në lëvizje zhvendoset sërish kur akrepat të kenë shënuar 22:00. Përjashtim nga ky rregull bëhet për personat që duhet të lëvizin për emergjenca shëndetësore, motive pune apo nevoja të domosdoshme. Personat që lëvizin për arsye pune apo arsye të domosdoshme pajisen me autorizim përmes portalit e-albania. Këto masa, siç është bërë e qartë edhe nga ministria, do të jenë në varësi edhe të situatës. Përgjatë kësaj periudhe, shifrat ditore të të infektuarve kanë ardhur në rënie, por nëse do të ketë sërish shtim të rasteve pozitive me COVID-19, atëherë do të rivendosen sërish masat kufizuese.

Lini një përgjigje