Libri më i lexuar në botë

0
25

Lajmet dhe citimet e shumta rreth “Fifty Shades Of Grey” nga E.L James, bëjnë që njerëzit së fundmi të mendojnë është libri më popullor në botë duke thyer rekord shitjesh.

Por, në fakt nuk është ashtu.Libri më i shitur dhe më i lexuar në botë është Bibla.

Shkrimtari James Chapman krijoi një listë të librave më të lexuar në botë, bazuar në numrin e kopjeve të secilit libër të shitur gjatë 50 viteve të fundit.

Ai gjeti që Bibla është dukshëm libri më i shitur në botë, me 3,9 miliard kopje të shitura gjatë 50 viteve të fundit.

“Citimet nga veprat e Mao Tse-tung” renditet në vendin e dytë me 820 milionë kopje të shitura dhe “Harry Potter” në vendin e tretë, me 400 milionë kopje të shitura.

Përmes një infografiku të përpiluar nga Jared Fanning, më poshtë mund të shihni librat më të lexuar në botë, bazuar në hulumtin e Chapman.

Lini një përgjigje