20.7 C
Albania
Tue, 18 May, 2021

Kush mund të gënjejë më mirë? Burrat apo gratë?

Gratë japin dorëheqjen vetë: Pinoku është mashkull. Ai gënjen më shumë dhe më mirë, dhe mbase gënjen më saktësisht sepse mund ta bëjë më mirë. Shkurtimisht, midis shumë ndryshimeve që tregojnë hulumtimet midis sjelljes së burrave dhe asaj të grave, ekziston edhe ajo që ka të bëjë me temën e gënjeshtrës.

Se burri është më pak i sinqertë se gruaja rezulton nga një studim që Universiteti i Maastricht (Holandë) kreu për të kuptuar sjelljen e atyre që e konsiderojnë veten gënjeshtarë ekspertë. Në hulumtim, 194 burra dhe gra u përgjigjën në një pyetësor se sa gënjeshtra kishin thënë në 24 orët e fundit, çfarë lloji, kujt dhe çfarë strategjish u miratuan.

Gënjeshtra këtu dhe atje. Rezultatet treguan se burrat kishin më shumë se dy herë gjasa ta shihnin veten si gënjeshtarë me përvojë sesa gratë. Jo vetëm kaq: duke analizuar përgjigjet, studiuesit zbuluan se meshkujt ishin shumë më të mirë në gënjeshtra, duke krijuar histori të besueshme në të cilat futnin gënjeshtrat.

Për më tepër, burrat kanë kontroll më të mirë të trupit ndërsa thonë gënjeshtra: për shembull, ata nuk shmangin shikimin e bashkëbiseduesit ose arrijnë ta mbajnë trupin të relaksuar. Këto elemente, shpjegon studimi, forcojnë besueshmërinë e gënjeshtrës që thuhet.

Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, këto nuk janë gënjeshtra të mëdha, por lëshime dhe ekzagjerime që u thuhen kolegëve, miqve ose partnerëve sidomos gjatë takimeve ballë për ballë. Dhe gjithsesi, ka edhe studime që sugjerojnë truke të thjeshta për t’u përpjekur të demaskosh gënjeshtarin e momentit. Apo gënjeshtari.

Artikuj të ngjashëm

Lini një përgjigje

Qëndro i lidhur

11,015FansaPëlqeje
10,700NdjekësitNdiq
- Advertisement -

Artikujt e fundit