E pushuan nga puna vetëm për një fjalë/ Kate dhe William nuk duan që dado e fëmijëve të përdorë këtë shprehje…

0
19
dado

Kate, Dukesha e Kembrixhit dhe Princi William morën një dado për t’i ndihmuar të kujdesen për fëmijët e tyre Princin George, Princeshën Charlotte dhe Princin Louis, vetëm disa muaj pasi lindi djali i tyre i parë.

Për arsimimin e fëmijëve të tyre, ata zgjodhën Maria Bordallo, një dado e arsimuar nga Kolegji Norland, e cila u pa për herë të parë me Familjen Mbretërore në 2014. Arsimi i jashtëzakonshëm i zonjës Bordallo përcakton rregullat e rrepta që e pozicionojnë atë në mesin e kujdestareve më të mira të fëmijëve të vendit.

Një nga standardet që zonja Bordallo duhet të ndiqte por nuk e bëri dhe për këtë arsye u pushua nga puna ishte ndalimi i fjalës “kalamaj”, që do të thotë se ajo mund t’u referohet mbretërve të rinj vetëm si “fëmijë” ose me emrat e tyre.

Në kërkimet e saj në kolegjin prestigjioz, producentja dhe regjisorja e dokumentarëve Louise Heren kaloi një vit me dado për të kuptuar se si funksionon puna e tyre.

Duke folur për “Mirror”, ajo shpjegoi pse fjala “kalamaj” është e ndaluar për një dado Norlandase.

Zonja Heren tha: “Fjala kalamaj është e ndaluar si një shenjë respekti për fëmijët si individë.”

Lini një përgjigje