Dalin pozitiv edhe 2 mjekë të tjerë që iu shërbyen pacientëve të infektuar

0
2

10 rastet e konfirmuara nga ministria e Shëndetësisë për qarkun e Korçës janë të ndara në 3 bashki të qarkut.

Në bashkinë e Kolonjës sipas burimeve janë personel shëndetësor, të cilët i kanë shërbyer rasteve të para me Covid-19 në këtë qytet.

Mjekët kanë qenë të izoluar përgjatë këtyre ditëve, ndërsa vetëm pasditen e djeshme rezultatet kanë dalë pozitive për të dy, duke e çuar tashmë qytetin e Ersekës me 4 raste aktive.

Burimet bëjnë të ditur se gjendja e tyre është e stabilizuar dhe momentalisht ndodhen në banesat e tyre.

Përsa i përket bashkisë së Korçës, e cila ditën e sotme ka rezultuar me 7 persona të infektuar nga Covid-19, burime nga DSHP bëjnë të ditur se përveç kontakteve të afërta ka edhe vatra të reja, midis tyre edhe grupmosha të reja.

Mësohet gjithashtu se 1 prej rasteve është nisur drejt kryeqytetit.

Ndërkohë edhe bashkia e Pogradecit, e cila paraqitet me 1 rast, bëhet e ditur se është kontakt i afërt me rastet e fundit në qytet.

Rastet e njëpasnjëshme në qark ka bërë që numri në total të shkojë në 62.

Leave a Reply